7 Kasım 2014 Cuma

01.11.2014 Dersler Hakkinda

Bu hafta döngü alıştırma soruları yapıldı. Genel olarak for ile ilgili sorular çözüldü. Pratik bir ders işlendi.

for yapısı ve döngüler tüm kodlama hayatınızda önemli bir yer tutacak. Çalışma mantığı, presiplerini iyice özümsemeniz lazım. Soruları anlamadan geçmeyin takıldığınız yerde foruma yazabilirsiniz veya bize sorabilirsiniz.

Döngüleri iyice kavramanız için bol bol soru çözmeniz ve beyninizi zorlamanız lazım. Forumdaki soruları birbirinizle tartışın, çözüm üretin, kafa patlatın. Şu sıralar yaptıklarımız çok karmaşık gelebilir ancak yaptıkça eliniz alışacak ve daha bilinçli davranıcaksınız. Önemli olan yazdığınız kodun bilgisayarda ne iş yapabileceğini tahmin edebilmeniz. Beyninizi compiler gibi kullanın syntax ları unutmayın.

For un temel çalışma mantığı:
for(A;B;C){ D }

Derste de bahsettiğimiz gibi for önce A işlemini tek seferlik yapar(i=0 gibi), sonra B koşulunu denetler(i<5 gibi veya burada daha fazla denetim yapabilirsiniz anlatıcaz), İşi yapar D(forun içinde ne dönücekse), son olarak da C kısmını yapar(genellikle arttırma azaltma yaparız i-- , i++ veya i=i-2 gibi). Unutmamanız gereken for 'un parantezli kısmında 3 yapının olduğu ve derleyicinin bunları arayacağı. Yani A işlemini yapmak istemiyor olsanız bile bunu şöyle yapmalısınız. for(;B;C), koşul mutlaka olması lazım.

Sorular sizi zorlayabilir pes etmeyin, bizi de zorlamıştı ama denemekten vazgeçmeyin. C'nin yapısını ve temel kodlama argümanlarını öğrendikten sonra iş çok daha eğlenceli hale gelicek.